Contractul cu turistul și activarea lui in magazinul tău online!

 

Contractul cu turistul și activarea lui în magazinul tău online

Azi vorbim despre un aspect crucial în activitatea agențiilor de turism și anume respectarea și aplicarea corectă a legislației în vigoare.

activarea contractului in magazinul tău online

Una dintre obligațiile esențiale ale agențiilor de turism este completarea și respectarea contractului cu turistul conform cadrului legislativ, așa cum reiese din OG 2/2018.

Odată cu începerea unui nou sezon turistic, vrem să ne asigurăm că magazin-ul online al agenției tale este conform din punct de vedere legal.
Pentru a te asigura că ai contractul complet și în conformitate cu legea, îți lăsăm mai jos pașii pe care trebuie să îi urmezi. Indiferent de pachetul TravelFuse pe care îl folosești, conformitatea și pașii sunt aceiași.

Fie că vinzi de la un singur turoperator, fie că ai integrați mai mulți, trebuie să obții contract de mandat de la fiecare turoperator de la care vinzi.

Pasul 1

Întreabă Organizatorul dacă impune folosirea contractului său cu turistul.

Pasul 2

Solicită acest contract de la organizator.

Pasul 3

Dacă organizatorul nu impune contractul lui, îl poți folosi pe al tău.

Pasul 4

Încarcă-l în platformă conform indicațiilor noastre și totul va fi pregătit pentru următoarea rezervare.

 

AI TREI OPTIUNI DE A AFISA SAU GENERA CONTRACTUL IN SITE

Atentie! Dacă organizatorul impune folosirea contractului lui de comercializare, atunci va trebui să îl soliciți și să îl folosești și tu.

Contract generic

afișat într-o pagină statică

Contract cu turistul

necompletat

autocompletat

autocompletat

 

SETARI BACKEND

1. Accesează backend-ul site-ului tău, mergi în sectiunea Setări Website / Pagini / Înregistrare nouă și completează informațiile pentru generarea paginii statice a contractului cu turistul.

2. După ce ai finalizat pasul 1, mergi la Setări Turism / Tur Operatori.

3. În coloana Acțiuni, selectează iconița Edit.

In tab-ul: DATE PRINCIPALE, asigură-te ca sunt bifate opțiunile, conform imaginii alăturate, pentru ca platforma să stie ca TO în cauză este Organizatorul serviciilor.

In tab-ul DETALII CONTRACTUALE, completează datele societății.

Mergi în jos-ul paginii si completează în câmpul Pagina Contract, adresa paginii statice (URL) unde este incărcat contractul de comercializare:.

 

Dacă Organizatorul impune folosirea contractului lui, ai doua opțiuni:

  • Încarci generic contractul transmis de Organizator în pagina statică și adaugi URL-ul, conform indicațiilor de mai sus
  • Autocompletarea contractului; activează această opțiune, fă configurarile necesare o singură dată și te poți bucura de autocompletarea contractului pentru fiecare client.

Cum te ajută însă platforma?

Cum te ajută însă platforma pe care o folosești să economisești timp și să eviți erorile? Prin autocompletarea contractului, de fiecare dată când îl generezi.

2. Activează această opțiune, fă configurarile necesare o singură dată și te poți bucură de autocompletarea contractului pentru fiecare client.

După ce ai o formă de contract (al Organizatorului sau al tău), pe care vrei să o afișezi pe site, să o încarci în platforma în pagină specială și să o poți genera automat la fiecare vânzare, verifică dacă ai activată opțiunea de template-uri contracte.

Solicită lista de variabile pe e-mail echipei noastre de suport, la

support@travelfuse.ro

Tu ai contractul cu turistul automatizat?

Completarea corectă și transparentă a acestui contract este imperativă pentru a te asigura că turistul este bine informat și protejat.

Agențiile de turism trebuie să răspundă la orice întrebare sau nelămurire a turistului referitoare la conținutul contractului, asigurându-se că acesta este înțeles în totalitate și semnat de ambele părți.

În final, respectarea legislației și a contractului cu turistul este nu doar un standard profesional, ci și o garanție a încrederii și satisfacției clienților, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă și la reputația pozitivă a agenției de turism.

ai nevoie de ajutor?